Mitt liv som linslus eller han som inte hann fly kameran.
Här finns en samling av fotografier. De skildrar mitt liv "från vaggan till grave....".

Här är jag 4½ mån. och redan korsfäst. Detta för att jag inte skulle tippa åt sidan.

Omkring 2 år gammal börjar trädgårdsplanteringar intressera så smått. Observera den mycket puffiga klädstil. 

   

Skulle tro att denna bild är från -51.

Säg Hej till publiken! Jag tror att jag är runt 3 år, så året är -51.

   

Även detta är kring -51. Snacka om att vara ute tidigt med det långhåriga modet. Beatles och alla andra 60-talare - släng er i väggen alltså!

Även om man är liten kan man vara hård! Iförd solglasögon och med dirigentpinne i nävarna far jag fram med privatchaffis där bak.

   

Bamseplåster har fått ny innebörd. Bamse behöver inte vara tryckt utan plåstret kan va stort. Här är jag nog runt 5 år - alltså 1953

Barnträdgården i Solhagen. Några namn kommer jag allt ihåg trots alla år som passerat.

   

Fotot är från 1958.

Här har jag kommit upp till klass 5 på Sandvikens skola. Observera den väl genomarbetade frisyren.

   

Fotot tagit på gångbron över Svartälven vid Källmossen. Det fanns något som benämndes som Sport-60. Man skulle genomföra olika motionsgrejer och få stämplar i ett häfte. Det är detta häfte jag förevisar.

Klassfoto fr Ha3 på Praktiska Realskolan. För mellan 5 och 10 år sedan upptäckte jag vid min släktforskning att Barbro längst ned till vänster och jag härstammade från samma släktträd i Värnamotrakten. Barbros systerdöttrar hade jag som elever på Strån.skolan utan att veta att vi vara släkt. Världen är allt förunderligt liten ibland.

   

1965 tog jag realen. Längst t v står Stefan Andersson o fr h ser man Ulla-Greta Winterqvist, Inger Nykvist, Lisbet Jansson, Leif Sundström. Mellan Ulla o Inger skymtar Uno Sundström.

Nu har vi kommit till ca 1972. Jag har hamnat i det militära som gruppchef för ett kok.

   

Bilden är fr 1993 och jag ser numera ut som en suspekt bluesmusiker.

En begynnande flint kompenseras av hästsvans och riktigt tomteskägg.

   

Mina arb.kamrater hittade på många otrevligheter. Trots den bistra minen så klättrade jag upp på en havremoped som vandrade runt i Botorp. Året var 1995.

Jag tordes tom flyga. Fast vad jag skulle ha ett litet fånigt VW tvåpunktsbälte på mig för vad det ingen som kunde svara på. Trillar vi ned kan det väl knappast vara till hjälp. Äventyren utfördes på "Ut i det blå"-resor som vi fritidsledare på gården gjorde efter avslutad årsavslutning.  

   

Detta foto är nog från början av 20 hundratalet och är ett tack och farväl till arbetslivet på skolan och fritidsgården. Jag brukade alltid säga att det hår som skulle sitta fram på skallen hade halkat ned lite och hamnat under hakan.

Här utförs det Barnarbete på Solhagens Barnträdgård. Lydigt man satt. Det var stor skillnad mot hur det är idag på 6-årsverksamheten.

   

Här utför jag ett Praoarbete som jultomte. Men att ständigt ge bort alla leksaker och inte få några var kanske inte rätt för en liten pys.

Då går vi över till att prova på Piratens arbete. Det passade väl inte heller. Att ta istället för att få, inte bra.

   

Att vara hundvakt till skotten Gri tillsammans med Leif var bättre.

Eller motocrossförare i hjälm, glasögon o njurbälte. Fotot från grusvägen, numera Sandviksvägen,  mittemot vårat hem.

   

Jag vistas ju mycket i närheten av Blå Jungfrun. Då måste man ju göra en Praoperiod som Påskgumma. Här tillsammans med kusin i Tranås.

På Öland var de farmare. Detta måste också testas. Då jag var liten grabb svarade jag alltid Bonddräng eller Lokförare då jag fick frågan vad jag skulle bli som stor. Jag kom på bättre tankar.